Reptéri Fedett Parkoló
+36 30 448 9366
0-24 óráig

híreink

 

Ha a tesztelést háziorvos rendeli el, ingyenes a teszt !

A koronavírus kimutatását célzó PCR-tesztért azoknak kell majd fizetniük, akiknek a saját döntése, hogy elmennek a mintavételre – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videójában.

Dömötör Csaba felidézte: a kabinet a héten arról döntött, hogy hatósági árat vezet be a PCR-tesztre. Ez 19 500 forint lesz, ami tartalmazza a mintavétel és a vizsgálat díját is.
Fontos tudnivaló, hogy amennyiben a tesztelést háziorvos, kórház vagy hatóság rendeli el protokoll alapján, akkor továbbra sem kell majd fizetni – emelte ki az államtitkár, megjegyezve, hogy eddig 580 ezer mintát vettek Magyarországon, jórészt ingyenesen.
A hatósági ár azokra fog vonatkozni, akik önszántukból kérnek PCR-tesztet, például hogy külföldről hazatérve két negatív eredménnyel “kiszabaduljanak” a hatósági házi karanténból.
A cél az, hogy senki ne tudjon “nyerészkedni” a teszteken, a kormánydöntés ezt szolgálja – hangoztatta Dömötör Csaba.

forrás: http://koronavirus.gov.hu

 

Ön egészséges és éppen utazni készül repülővel? Ha igen, akkor parkoljon nálunk Vecsésen. Kattintson ide >>

Koronavírus – 2020-09-15 – adatok

726 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 13 879 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 646 fő, 4130-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9103 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen – foglalja össze a koronavirus.gov.hu.

A 726 új fertőzött a harmadik legmagasabb szám a járvány kirobbanása óta, ráadásul kedvezőtlen adatnak számít annak tükrében, hogy a hét első napjaiban (általában kedden) érdemi csökkentést szoktunk látni a hétvégi alacsonyabb kapacitások hatására. Mindez azt mutatja, hogy a koronavírus-járvány továbbra is igen erőteljesen terjed az országban, ezért mindenképpen fontos betartani az érvényben lévő korlátozó intézkedéseket.

A járvány kifejezetten gyors terjedése miatt habár szomorú, de nem meglepő, hogy az elhunytak száma is emelkedik. A tegnapi 5 haláleset után ma 4 elhunytat közölt a kormányzati portál. Augusztus vége óta érdemben nőnek az esetszámok, az elhunytak száma azonban csak a múlt héten kezdett el emelkedni, ami azzal függ össze, hogy a vírus lefolyása egy-két hét, illetve a betegség újra terjedésnek indult az idősebb korosztály körében. A fiatalok esetében döntő többségben enyhe a vírus lefolyása, az idősebbeknél azonban súlyosabb.

forrás: http://portfolio.hu

 

Egészséges és éppen repülővel fog utazni? Ha igen, akkor parkoljon reptéri parkolónkban Vecsésen. >>

Orbán Viktor új intézkedést jelentett be

Orbán Viktor az M1-nek adott interjúban arról beszélt, a járvány elleni védekezésnek megvan a haditerve, az országnak működnie kell, és nem készülnek radikális hirtelen változásokra. Új szankció a védekezési fegyelem fenntartására az üzletek három csapása: ha háromszor is előfordul, hogy egy vásárló nem visel maszkot egy boltban, akkor akár be is zárhatják.

Ha kell, hoznak korlátozó intézkedéseket: felmerült, hogy például 23 óra után bezárják-e a bárokat, szórakozóhelyeket, szankcionálják-e a maszkviselés hiányát. A járvány értékelése során nem a fertőzöttek számát, hanem a halálozásokét fogják elsősorban figyelni, így a cél a veszélyeztetett csoportok megvédése.

forrás: http://portfolio.hu

Egészséges és repül? Parkoljon nálunk Vecsésen >>

Lezárják a ferihegyi terminál egy részét

Lezárják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján az utasforgalmi területek egy részét – közölte kedden délután az üzemeltető Budapest Airport (BA). A vállalat az újbóli forgalomcsökkenésre való felkészüléssel indokolta a lépést. A korlátozás érinti az 1-es móló utasforgalmi területeit, 2A Terminál utasfelvételi csarnokát és érkezési oldalát, valamint a B oldali utasmóló indulási szintjének egy részét.

Az induló utasok az utasfelvételt és a poggyászfeladást a 2B oldalon tudják elvégezni. A tranzitterületen a 2A és 2B Terminál (a fent felsorolt kivételekkel) és a SkyCourt utasforgalmi területei nyitva maradnak. Az érkező utasok a 2B Terminálon tudják elhagyni a repülőteret. Ezek a döntések a tavasszal már megkezdett költségcsökkentési akciósorozat részei – hangsúlyozta a vállalat.

 

Egészséges és repülni fog? Érkezzen gépkocsival és parkoljon nálunk Vecsésen >>

Pénteken újabb intézkedéseket jelenthet be a kormány

Pénteken 9:30-kor kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Az esemény címe (hagyományosan) “Mit, miért tesz a kormány?”. Eredetileg holnap 10:30-kor lett volna a tájékoztató, de elhalasztották péntekre.

A fő téma várhatóan a koronavírus lesz, Gulyás Gergely vélhetően kommentálni fogja az egyre növekvő fertőzöttséget az országban és nem kizárt, hogy újabb prevenciós intézkedéseket is bejelentenek majd. Erre ezúttal nem történt kormányzati utalás a héten, de a járványhelyzet miatt erősek az ezzel kapcsolatos várakozások, noha mai cikkünkben rámutattunk, hogy már javában zajlik a különféle területeken a szigorítások bejelentése:

Ha konkrét szigorító döntést esetleg nem is jelent be Gulyás, akkor is érdemes lesz figyelni az utalásokat, miként értékeli a kormány a járvány alakulását, illetve milyen további lépésekben gondolkodik.

Bár az elmúlt napokban egy picit visszaesett a koronavírus-fertőzésszám Magyarországon, a múlt héten sorra dőltek meg a fertőzöttségi rekordok az országban. Szlávik János virológus főorvos szerint a fiatalok alacsony fegyelmezettsége miatt előfordulhat, hogy ismét valamilyen szigorításra lesz majd szükség.

forrás:http://portfolio.hu