Reptéri Fedett Parkoló
+36 30 448 9366
0-24 óráig

híreink

 

Koronavírus: rossz hírek Budapestről és Székesfehérvárról

Újabb eredményekről számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírus szennyvízmintákból kimutatható mennyiségével kapcsolatban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyaroszág, koronavírus szennyvíz, koronavírus terjedése, koronavírus Budapest, koronavírus Székesfehérvár

Több településen is növekedő tendenciát mutattak ki az új típusú koronavírus örökítőanyagának mennyiségében. A szennyvízvizsgáltaok eredményei alapján Békéscsabán, Székesfehérváron, Szombathelyen, Pécsen, Egerben, valamint Budapest északi-, déli és központi területein is emelkedett a vírus koncentrációja – számolt be róla az NNK.

Az NNK arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt hetekben újabb mintavételezésekre került sor, amelyekhez a fővárosi agglomeráció területéről is csatlakoztak települések. Így már Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta szennyvizében is vizsgálják a koronavírus jelenlétét.

Szennyvízzel nem terjed
Az eddigi vizsgálatok alapján kijelenthető, hogy a COVID-19 betegséget okozó vírus vízzel és szennyvízzel nem fertőz, viszont a szennyvíz vizsgálatával nyomon követhető a vírus terjedése a nagyobb közösségekben, vagy akár egy teljes településen. A nagy érzékenységű vizsgálat segítségével a járvány felfutása akár már a nagyszámú klinikai tünetet mutató esetek megjelenése előtt, előre jelezhető. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés átlagosan 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

forrás: http://hazipatika.com

Reptérre gépkocsival érkezik? Parkoljon nálunk Vecsésen >>

Koronavírus: szomorú csúcs Olaszországban, a régiónkban gyorsulva terjed a járvány

kórház egészségügy

Már 33,8 millió embernél észleltek koronavírus-fertőzést a járvány kezdete óta, globálisan, a halálos áldozatok száma 1,01 millió fő, a gyógyultaké pedig 23,56 millió fő. Ma lesz kormányinfó és megszólal az operatív törzs is a járvánnyal kapcsolatosan.

forrás: http://portfolio.hu

 

Ön utazik Ferihegyről? Ha igen, akkor érkezzen személygépkocsival és parkoljon nálunk. Részletekért kattintson ide >>

Szükségállapotot hirdetne a cseh egészségügyi miniszter a koronavírus miatt

A belügyminiszter, az országos válságstáb elnöke szerint is mérlegelni kellene valamiféle vészhelyzet kihirdetését.

"Ez az egyetlen esélyünk" – Szükségállapotot hirdetne a cseh egészségügyi miniszter a koronavírus miatt

Csehországban szükségállapot kihirdetését fogja javasolni a kormánynak Roman Prymula egészségügyi miniszter. A politikus hétfői nyilatkozata szerint ez az egyetlen módja annak, hogy megfékezzék az egyre terjedő koronavírus-járványt.

Ezt mindenképpen meg kell tennünk. Anélkül nincs sok esélyünk. Úgy gondolom, hogy ezt már a kormány következő ülésén megteszem

– nyilatkozta erről Prymula a Respekt.cz internetes hírportálnak. A kabinet legközelebbi ülésére jövő hétfőn kerül sor.

A cseh kormány az első hullám idején március 12-én hirdette ki a szükségállapotot, amely több hosszabbítás után május 17-ig volt érvényben. A jelenlegi szabályozás szerint a szükségállapotot a kormány hirdeti ki legfeljebb 30 napra, de haladéktalanul értesítenie kell döntéséről a képviselőházat, amely azt megerősíti, vagy hatályon kívül helyezi.

forrás: http://hvg.hu

Ön mostanság utazik repülővel? Ha igen, akkor helyezze nálunk biztonságba gépkocsiját. Reptéri parkoló Vecsésen. Kattintson ide >>

Az EU vörös listájára került Magyarország

Kedden négy újabb országot jelölt a koronavírus-térképen vörös színnel az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) – adta hírül a CNN.

A frissen listára került országokban az elmúlt két hétben a 100 főre vetített új fertőzöttek száma 120 fölé emelkedett. Kedden Magyarország mellett Dánia, Hollandia és Izland váltott vörösre.

A listát vezető Spanyolországban 100 ezer lakosra 320 új fertőzést regisztráltak, Csehországban ez a szám 267, Franciaországban 235, Luxemburgban 189, Belgiumban és Hollandiában 171, Dániában és Izlandon 128, nálunk pedig a 100 ezer főre vetített új fertőzöttek száma 127-re emelkedett az elmúlt két hétben.

forrás:  http://index.hu

 

Ön utazik most repülővel? Ha igen, akkor helyezze el nálunk gépkocsiját Vecsésen. Kattintson ide >>

Tudományos áttörés Szegeden: más úton is fertőz a koronavírus

Tudományos áttörést értek el szegedi kutatók. Hudák Anett, Szilák László és Letoha Tamás a koronavírus új fertőzési módját fedezte fel. Rájöttek, hogy a koronavírus az eddig ismert mód mellett máshogy is képes bejutni a sejtekbe.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az új típusú koronavírus, a SARS-CoV-2 egy bizonyos ACE2 (angiotenzin konvertáló enzim) enzimhez való kötődéssel lép be az emberi sejtbe. Ekkor még a gyógyítási folyamatokat célzó kutatások arról szóltak, hogyan lehet megakadályozni azt, hogy a vírus RNS-e kapcsolódjon az ACE2 enzimhez. Úgy tűnik azonban, hogy a vírus az ACE2 mellett a sejtfelszíni cukrozott fehérjékkel is kapcsolatba kerül, ami ugyancsak elősegíti a bejutását az emberi sejtbe.

A felfedezésről szóló publikáció jelenleg elbírálás alatt áll, de a koronavírus-járványra tekintettel a Nature folyóirat saját preprint szerverén már nyilvánosságra hozta.

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozó Letoha Tamás szerint a felfedezés segíthet a betegség gyógyításában, mivel az említett sejtfelszíni fehérjék működését gyógyszeres terápiával lehet gátolni.

forrás: http://index.hu

 

Ön utazik Ferihegyről? Ha igen, akkor érkezzen személygépkocsival és parkoljon nálunk. Részletekért kattintson ide >>