Reptéri Fedett Parkoló
+36 30 448 9366
0-24 óráig

Koronavírus: rossz hírek Budapestről és Székesfehérvárról

Újabb eredményekről számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírus szennyvízmintákból kimutatható mennyiségével kapcsolatban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyaroszág, koronavírus szennyvíz, koronavírus terjedése, koronavírus Budapest, koronavírus Székesfehérvár

Több településen is növekedő tendenciát mutattak ki az új típusú koronavírus örökítőanyagának mennyiségében. A szennyvízvizsgáltaok eredményei alapján Békéscsabán, Székesfehérváron, Szombathelyen, Pécsen, Egerben, valamint Budapest északi-, déli és központi területein is emelkedett a vírus koncentrációja – számolt be róla az NNK.

Az NNK arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt hetekben újabb mintavételezésekre került sor, amelyekhez a fővárosi agglomeráció területéről is csatlakoztak települések. Így már Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta szennyvizében is vizsgálják a koronavírus jelenlétét.

Szennyvízzel nem terjed
Az eddigi vizsgálatok alapján kijelenthető, hogy a COVID-19 betegséget okozó vírus vízzel és szennyvízzel nem fertőz, viszont a szennyvíz vizsgálatával nyomon követhető a vírus terjedése a nagyobb közösségekben, vagy akár egy teljes településen. A nagy érzékenységű vizsgálat segítségével a járvány felfutása akár már a nagyszámú klinikai tünetet mutató esetek megjelenése előtt, előre jelezhető. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés átlagosan 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

forrás: http://hazipatika.com

Reptérre gépkocsival érkezik? Parkoljon nálunk Vecsésen >>